SWP-lidorgansatie Osteoporose Vereniging heeft een vragenlijst uitstaan over de kwaliteit van leven met osteoporose of osteopenie.

Wat is jouw kwaliteit van leven met osteoporose of osteopenie? Hoe is het om te leven met deze aandoening? Ervaar je gevolgen van deze ziekte op je dagelijks leven? Hoe zien die gevolgen eruit en wat betekenen ze voor jou?

Voor de Osteoporose Vereniging zijn de antwoorden op die vragen heel belangrijk. Hiermee kunnen we immers in kaart brengen wat osteoporose en osteopenie voor onze achterban betekenen. En hoeveel mensen met de gevolgen van deze aandoening geconfronteerd worden.

Daarom hebben we een vragenlijst over dit onderwerp gemaakt. Wij hopen dat jij je ervaringen met ons wilt delen en dat je de hele vragenlijst wilt invullen. Het leven bevat veel aspecten en daarom bestaat de vragenlijst uit veel vragen. Het invullen kost ongeveer 30 minuten. De antwoorden die je geeft worden anoniem verwerkt.

Met de resultaten van het onderzoek gaan we, net als vorig jaar, media-aandacht vragen, rond Wereld Osteoporose Dag (20 oktober). Zo willen we ervoor zorgen dat osteoporose en osteopenie hoog op de agenda blijven staan van de overheid en van de zorgsector.

Vorig jaar ging ons onderzoek over ervaringen met de zorg rondom osteoporose.
NPO Radio 1 en EenVandaag besteedden hier toen aandacht aan.

Wil je meedoen met ons nieuwe onderzoek? Daarmee help je jezelf en heel veel andere mensen met osteoporose of osteopenie. Hoe beter wij weten wat de gevolgen van osteoporose of osteopenie voor jouw leven zijn, hoe beter wij voor jou en de andere mensen in onze achterban kunnen opkomen.

De vragenlijst is in te vullen tot en met zondag 21 juli.

 

>> Vul de enquête hier in <<