Aanbieders van pijnzorg voor kinderen

 

Kinderpijncentrum Rotterdam

Het Kinderpijncentrum van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam is gespecia­liseerd in het behandelen van verschillende soorten pijn bij kinderen. Er is een team van specialisten dat zich richt op de diagnose en behandeling van kinderen met chronische pijnklachten.

Deze specialisten zeggen verder: “wanneer uw kind langer dan drie maanden pijn ervaart of als de pijnklachten langer duren dan verwacht willen wij graag meekijken en meedenken om deze klachten te verminderen.

Wij zien uw kind bij het eerste bezoek dan ook vanuit een multidisciplinaire invalshoek; dat betekent dat een eerste gesprek zowel met een pijnbestrijder, een fysiotherapeut en een psycholoog zal plaatsvinden.”

Isala ziekenhuis

Het Isala Ziekenhuis in Zwolle vertelt in een folder hoe ze daar omgaan met chronische pijn bij kinderen: Chronische pijn is aangeleerd door de hersenen. Het goede nieuws is: iets dat je hebt aangeleerd kun je ook weer afleren! Rusten helpt niet. Dat werkt goed bij acute pijn, maar juist niet bij chronische pijn.

Amalia Kinderziekenhuis

Het Kinderpijncentrum en het Amalia Kinderziekenhuis van het Radboud Medisch Centrum in Nijmegen richten zich op het behandelen én op de gevolgen van pijn. Het gaat altijd om het behandelen van zieke kinderen. Ze kijken niet alleen naar het kind zelf maar ook naar de omgeving. Ze noemen dan de familie en de school.

Sint Maartenskliniek

Bij de Sint Maartenskliniek kijken ze vooral naar je houding en hoe je beweegt. Ze weten dat ze je niet altijd kunnen helpen. Dat is vooral het geval als je problemen ontstaan zijn door psychologische problemen. Daardoor kan revalidatie soms niet mogelijk zijn. Maar het kan ook dat je behandeling niet te combineren valt met je school of met andere behandelingen. De Sint Maartenskliniek vind je in Nijmegen en Boxmeer.

Heliomare

In Wijk aan Zee vind je Heliomare. Daar gaan ze er van uit, dat als je als kind leeft met chronische pijn, dat ze je willen helpen met je beperkingen. Ook kun je problemen hebben in je dagelijkse leven: in het gezin, op school, bij het sporten of bij sociale contacten. De manier waarop je met je pijn omgaat kan invloed hebben op je emoties en op je gedrag. Al die invloeden hebben gevolgen voor je toekomst.

Adelante Kind & Jeugd

In Maastricht kun je terecht bij Adelante Revalidatiegeneeskunde en Adelante Kind & Jeugd. Zij bieden daar een behandeling voor jongeren met chronische pijn. De nadruk ligt daar niet op vermindering van je pijn of het zoeken naar de oorzaak van je chronische pijn. Ze willen daar vooral aan je leren hoe je weer activiteiten kunt ondernemen die bij je leeftijd passen, zoals school, een bijbaantje en hobby’s.

Meander Medisch Centrum

Voor de behandeling van chronische pijn bij kinderen kun je terecht bij het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Zij hebben daar een speciaal behandelprogramma voor kinderen met chronische pijn. Ze snappen daar dat het moeilijk kan zijn voor je om alles te doen wat je graag zou willen. Zij willen dat je zelf aangeeft wat je wilt bereiken.

Vogellanden in Zwolle

Op de website van dit revalidatiecentrum staat het volgende te lezen: Chronische pijn heeft grote invloed op het dagelijkse leven. De pijn zorgt er vaak voor dat je de dingen die je graag doet, niet meer goed kunt doen. Wij coachen je naar een leven waarin de pijn jouw leven niet meer beheerst. Je ontdekt en ervaart wat je allemaal nog wel kunt en waar je energie van krijgt.

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht

De behandeling van chronische pijn richt zich niet alleen op de medische kant van de pijn. Ook de psychologische en sociale kanten komen aan bod in de Pijnpolikliniek voor kinderen. De pijnarts maakt samen met jou een behandelplan en houdt daarbij rekening met wat jij belangrijk vindt. Op de website wordt uitgelegd welke behandelingen er zijn.