Wat we zijn als vereniging

Het Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar één stem bestaat uit verschillende patiëntenorganisaties die te maken hebben met chronische pijn. Voor de primaire pijnorganisaties is pijn de hoofdaandoening. Voor anderen is pijn één van de (meest invaliderende) symptomen van een bredere aandoening.

Het Samenwerkingsverband wil de pijnpatiënten zo breed mogelijk vertegenwoordigen en streeft naar deelname van alle grote en kleine patiëntenorganisaties voor welke chronische pijn een thema is.

Deelnemende organisaties

In het Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar één stem werken inmiddels al zeer uiteenlopende patiëntenorganisaties samen:

 1. Fibromyalgie en Samenleving F.E.S. 
 2. Hoofdpijnnet voor mensen met ernstige hoofdpijn, migraine en aangezichtspijn.
 3. Patiëntenvereniging CRPS voor mensen met het Complex Regionaal Pijn Syndroom.
 4. Patiënten Vereniging Voor Neuromodulatie (PVVN) voor mensen die behandeld worden met, of informatie willen over neuromodulatie bij incontinentie en/of chronische pijn.
 5. Stichting Pijn-Hoop voor mensen met chronische pijn.
 6. Dwarslaesieorganisatie Nederland (DON) voor mensen met een dwarslaesie.
 7. Whiplash Stichting Nederland (WSN) voor mensen met whiplash.
 8. Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling (VAH) voor volwassenen en ouders van kinderen en tieners met een heupaandoening of heupafwijking.
 9. RSI-vereniging voor mensen met RSI.
 10. Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem & Lipoedeem.
 11. Osteoporose Vereniging voor mensen met osteoporose en osteopenie.

 

 

 

Ook deelnemen met uw organisatie?

Graag! Samen maakt sterk(er). Hier kunt u meer lezen over deelname aan het Samenwerkingsverband. Neem voor vragen en/of aanmelden contact met ons op via info@pijnpatientennaar1stem.nl. Wij staan u graag te woord.