Mijn beschermende brein

Mijn beschermende brein’ legt uit hoe pijn werkt in je lichaam. Elk pijntje op welke plek in je lichaam dan ook, wordt in je brein gemaakt.­
De pijn die je voelt is echt, je beeldt het je niet in.

 

Mijn beschermende brein

van auteur Kitty Rumping en illustrator Ramona van Bakkum

‘Mijn beschermende brein’ legt uit hoe pijn werkt in je lichaam. Elk pijntje op welke plek in je lichaam dan ook, wordt in je brein gemaakt. De pijn die je voelt is echt, je beeldt het je niet in.

‘Mijn beschermende brein’ is geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar. Voor de iets jongere kinderen (vanaf 8 jaar) is het nodig dat ouders mee- en voorlezen.

Boek mijn beschermende brein

Voor kinderen die willen weten hoe hun lichaam werkt

Hoe zit het met lichamelijke signalen als dorst, honger, emoties, vermoeidheid en pijn? De nadruk ligt op de laatste drie: wat voel je in je lichaam en hoe kunnen deze gevoelens ontstaan?

Voor kinderen met aanhoudende klachten als: pijn, vermoeidheid, geen zin hebben, ergens tegen op zien, slechter slapen. Klachten die niet direct een oorzaak hebben in lichamelijk letsel.

En als het nu begonnen is met een lichamelijke blessure en klachten gaan niet over of komen na een tijdje weer terug? Ook dán is dit boek interessant.

Uitleg om altijd bij je te hebben

Om altijd snel te zien wat de oorzaken en gevolgen zijn van de pijn die je voelt is er een infographic gemaakt.

In 1 oogopslag kun je heel overzichtelijk veel voorbeelden zien van pijn en andere vervelende klachten.