SWP krijgt steun van nieuwe organisaties

05/03/15

Twee nieuwe patiëntenorganisaties versterken sinds kort het Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar één stem. Daarmee vertegenwoordigt het Samenwerkingsverband inmiddels zestien patiëntenorganisaties sinds de start eind 2012.

De eerste is de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging (PDSB), een patiëntenvereniging voor iedereen die te maken heeft met PDS-klachten. Zo’n 10% van de Nederlanders heeft hiervan last. PDS kan van grote invloed zijn op iemands leven en patiënten ervaren vaak onbegrip en maatschappelijke problemen. Doelen van de PDSB zijn onder andere voorlichting, lotgenotencontact en belangenbehartiging.

Daarnaast heeft de HME-MO Vereniging Nederland zich bij ons aangesloten. HME-MO staat voor Hereditaire Multiple Exostosen-Multiple Osteochondromen en dat betekent erfelijke veelvuldige botwoekeringen. HME-MO is een zeer zeldzame aandoening die 1:50.000 voorkomt. In Nederland hebben circa 600 mensen het. De HME-MO Vereniging Nederland heeft als doel: belangenbehartiging, lotgenotencontact en informatieverzameling en -verstrekking.

Het Samenwerkingsverband is erg blij met de nieuwe aanwas en ziet uit naar een prettige en vruchtbare samenwerking met beide organisaties.