Pijnpatiënt gezocht voor deelname medisch tv-programma

12/02/15

Het Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar één stem is naar aanleiding van het recente Telegraafartikel benaderd door Medical Travel van RTL-4. Dit tv-programma informeert de kijker over allerlei aspecten die betrekking hebben op gezondheid, zorg en medische ontwikkelingen. In mei behandelen ze het onderwerp ‘Pijnbestrijding’. Ze willen daarbij graag aandacht schenken aan chronische pijn en ons Samenwerkingsverband.

Het wordt een item van drie minuten en dit krijgen we na uitzending digitaal rechtenvrij beschikbaar. Uitzendtijd is zondagmiddag 15:30 uur – 16:00 uur, in de eerste helft van mei. Een hele mooie kans om chronische pijn op de kaart zetten!

Het SWP wil in elk geval een huisarts/behandelaar en een patiënt aan het woord laten. Die patiënt halen we bij voorkeur uit onze achterban. Ben of ken je een geschikte kandidaat die globaal aan onderstaand profiel voldoet, laat het ons dan vooral weten!

Profiel patiënt

  •        Een jong volwassen (bij voorkeur) man* tussen de circa 25 – 45 jaar oud met chronische pijn.
  •        Onder behandeling.
  •        Positieve uitstraling.
  •        Iemand bij wie je het niet verwacht, soort verrassingseffect (bijv. maatschappelijk geslaagd, prima baan, sociaal leven op de rit, sporter, enz.).
  •        Kan goed verwoorden wat pijn betekent en waarom betere chronische pijnzorg volgens ons (SWP) nodig is.
  •       Mag over zijn eigen pijn praten maar in z’n hoofd wel enigszins pijnoverstijgend kunnen denken.
  •      Belangrijk: spreekt niet namens eigen patiëntenorganisatie, maar namens SWP/alle pijnpatiënten in NL
  •      ‘Normaal’ uiterlijk, geen ‘afleidende’ eigenschappen zoals veel te zwaar of een tik**.
  •       Liefst enigszins ‘doorsnee’ iemand, leuk om naar te kijken en te luisteren en het zou je buurman/vrouw kunnen zijn.

 

Ad*) De voorkeur voor een man heeft als reden dat doorgaans vrouwen zijn te zien in deze rol en we stereotypen willen vermijden. Het is geen doorslaggevend criterium.

Ad**) Reden: de kijker mag niet denken ‘oh, ja, maar hij is ook veel te zwaar of zus of zo…’

Ken of weet je iemand die aan dit profiel voldoet en die mee zou willen doen? Dan bij deze het verzoek om diegene vast te polsen en aan ons een korte beschrijving van de persoon in kwestie te mailen. Wie is het, wat heeft hij, wat is zijn situatie, enz. Uiteraard wordt de potentiële kandidaat nauw betrokken bij het script e.d. en krijgt hij een duidelijk briefinggesprek e.d.. Alles wordt op één dag gefilmd, waarschijnlijk gewoon bij de patiënt thuis/in elk geval in de buurt.

Bij voorbaat hartelijk dank voor de medewerking. We hopen dat er een geschikte kandidaat uit naar voren komt!

Alleen duidelijke reacties (dus inclusief profielbeschrijving) die daadwerkelijk in aanmerking komen voor het programma worden behandeld. We beschikken helaas niet over de capaciteit om losse vragen en dergelijke te beantwoorden.