Pijnzorg beter, met inbreng patiënten

Meepraten vanuit patiëntenoogpunt

Via het Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar één stem laten mensen met chronische pijn gezamenlijk één stem horen ter verbetering van de pijnzorg in Nederland.

Binnen het NOLK zijn diverse werkgroepen actief, waaronder de Werkgroep ‘Samenwerken met patiënten met aanhoudende lichamelijke klachten’. In deze werkgroep komen (ex-) patiënten en zorgprofessionals bij elkaar om initiatieven te ontwikkelen die de samenwerking tussen patiënten en professionals optimaliseren.

De missie van de werkgroep ‘Samenwerken met patiënten met aanhoudende lichamelijke klachten’ is om samen met de doelgroep de kwaliteit van zorg en de kwaliteit van leven te verbeteren. De werkgroep is tot nu vooral gericht geweest op het op gang brengen van de inbreng van (ex)patiënten bij onderzoeks- en zorgvernieuwingsprojecten.

PatiëntenPanel
De werkgroep heeft in samenwerking met Pijnpatiënten naar één stem een PatiëntenPanel ‘Aanhoudende Lichamelijke Klachten’ opgezet.

Input ervaringsdeskundige gezocht
Wij zijn nog op zoek naar (ex)patiënten voor uitbreiding van het panel. Interesse? Of kent u iemand voor dit panel? Klik dan hier voor meer informatie en aanmelding.

Input patiënten aangeboden
Wilt u als professional de kwaliteit en relevantie van uw project of onderzoek verhogen? Leg dan uw vraag of onderzoek voor aan het panel. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

 

Nieuws

Help ik heb chronische pijn! Wat kan IK doen!

Chronische pijn kan jouw leven en dat van je omgeving (directe en indirecte) behoorlijk beïnvloeden. Je vraagt niet om verandering, maar helaas denkt je lichaam hier soms anders over als je chronisch ziek wordt. Thuis, op je werk, familie of vrienden, men begrijpt...

Pijn Alliantie in Nederland zoekt ondersteuning!

Pijn Alliantie in Nederland zoekt per 1 juli 2021 een centrale spin in het web! Ben jij misschien de persoon die straks op de achtergrond het bestuur ondersteunt met de volgende taken: voorbereiden en notuleren van vergaderingen beheren en verzorgen van berichten op...

Agenda

Cursus Sterk met Pijn gaat weer starten!

Zo blij dat we weer gaan starten! We hebben het zo gemist!! DE cursus van, voor en gemaakt en gegeven door mensen met Chronische Pijn! Laat #chronischepijn je leven niet overnemen. Kom in actie! Samen komen we verder... Veel verder. Bekijk hier welke toppers in het...

Lees meer

9 september 2020 Online Paneldiscussie RSI vereniging

De RSI-vereniging, een van onze actieve lidorganisaties, bestaat dit jaar 25 jaar. Helaas kon de themamiddag door corona in maart niet plaatsvinden. Als alternatief hebben ze nu ingezet op een online paneldiscussie, die je kunt bijwonen vanuit je eigen luie stoel. Ze...

Lees meer