Het afgelopen jaar konden we de cursus Sterk met Pijn alleen in het najaar in Utrecht face to face doorgang laten vinden. De cursussen die eind 2019 waren gestart hebben we zoveel mogelijk wel af kunnen ronden in januari/februari van dit jaar.

Hoe zouden we mensen met chronische pijn nu toch verder kunnen helpen. Zeker in deze tijden van eenzaamheid waarbij kwaliteit van leven zo belangrijk is. De eerste gedachten waren: Dat gaat ons niet lukken, locaties willen niet, cursisten willen niet en tja hoe moet dit nu verder. Allemaal NIVEA momenten waar we met elkaar ook echt over hebben moeten blijven praten. Vraag het de cursisten, vraag het de locatie en kijk dan wat er mogelijk is binnen de kaders. Heerlijk hoe we de door ons gebruikte methodes overal kunnen inzetten. Genieten van ieder moment en kijken naar de mogelijkheden binnen jouw cirkel van invloed.

Meebuigen, kwetsbaar mogen zijn en doen. Dat is eigenlijk de kracht die onze prachtige cursus van, voor en gemaakt en gegeven door ervaringsdeskundigen met Chronische Pijn, te bieden heeft.

Waarom gaan we dan niet online de cursus verzorgen? We staan er als pijnpatiëntennaar1stem voor om er te zijn voor mensen met chronische pijn en hun omgeving. Met twee pilotgroepen gingen we van start en deze waren een groot succes.

Wat zijn we blij met onze gemotiveerde en enthousiaste vrijwillige cursusbegeleiders. Ze zijn goud waard! En raad eens… Vanaf 2021 gaan we meer online cursussen aanbieden. In januari evalueren we de pilots en maken we stappen om in het voorjaar te gaan knallen.

Daarnaast blijven er zeker ook face to face cursussen gegeven worden op de locaties waar het mogelijk blijft en waar behoefte bestaat onder de mensen met chronische pijn.

We zullen Tilburg en Roermond toevoegen aan onze locatielijst en kijken ook naar Noord-Holland Noord en een uitbreiding naar Noord-Nederland in de loop van 2021. Uiteraard wel even blijven volgen hoe het gaat met ieders gezondheid. Want dat staat voorop.

#chronischepijn #sterkmetpijn #positievegezondheid #verschilkanjemaken