frontcover-leven-met-pijn_ebook

Leven met pijn is een praktische gids met informatie over CRPS en de gevolgen van deze ziekte op het leven van de patiënt en zijn omgeving. Het is geschreven door Antje O., dertig jaar, schrijfster en pijnpatiënt. Het verschijnt De lezer krijgt bovendien tips aangereikt om het leven met deze complexe aandoening gemakkelijker te maken. Op CRPS Awareness Day, 7 november 2016, verschijnt deze nieuwe publicatie van Amsterdam Publishers .

CRPS, ofwel het Complex Regionaal Pijn Syndroom is een relatief onbekende maar buitengewoon pijnlijke ziekte. Gelukkig geneest het merendeel van de patiënten binnen enkele maanden. De overige patiënten behouden echter de klachten en belanden in een langdurige of zelfs chronische ziektetoestand.
CRPS heb je het hele jaar door. Toch staat november 2016, zoals elk jaar, in het teken van deze aandoening. Het doel is CRPS onder de aandacht brengen aangezien veel mensen nog nooit van deze complexe aandoening gehoord hebben. Omdat ook Antje CRPS heeft en haar steentje wil bijdragen, heeft zij ervoor gekozen om haar boek Leven met pijn Een gids voor CRPS-patiënten en hun omgeving op de CRPS Awareness Day te lanceren.

**

Antje werkte als verpleegkundige toen ze op een dag viel en haar enkel verzwikte. Ze dacht dat de pijn na een paar weken over zou gaan, maar hij werd juist erger. De weken werden maanden en nu heeft ze al vier jaar CRPS, oftewel het Complex Regionaal Pijn Syndroom. Dit veranderde haar leven ingrijpend. Zodra Antje te horen kreeg dat ze CRPS had, begon haar gevecht met de ziekte. Ze wilde weer de oude worden en gaf alle mogelijke behandelingen een kans. Helaas werd zij niet beter en was na verloop van tijd uitbehandeld.

Hoe moest het nu verder? Hoe moest ze haar leven met CRPS vormgeven? Antje had behoefte aan een praktisch boek dat haar daarbij hielp, maar vond het nergens. Daarom besloot ze het zelf te schrijven. Antje’s ervaringen bij het leren leven met de pijn, de fysieke beperkingen, het onbegrip en de emoties waarmee ze te kampen krijgt, vormen de rode draad van dit boek. Antje ontdekt dat het leven niet ophoudt als je CRPS hebt en leert er opnieuw van te genieten, zelfs met pijn. Daarnaast doen haar ouders en haar partner hun verhaal, want ook voor hen is het niet gemakkelijk om met ‘die onzichtbare ziekte’ om te gaan.

Vanaf 7 november verkrijgbaar als paperback en eBook bij Bol.com.