Europese petitie chronische pijn

16/01/14

Print

 

Op verzoek van onze samenwerkingspartner Pain Alliance Europe (PAE) vragen wij u deze petitie te ondertekenen: PETITION ON CHRONIC PAIN IN EUROPE – SIGN NOW
Petitieboodschap:
We dringen er bij Europese politici op aan om chronische pijn en de rol hiervan als prioriteit te beschouwen in alle huidige en toekomstige beoordelingen en kaderprogramma’s voor chronische ziekten.
Achtergrond petitie:
Chronische aandoeningen vormen al geruime tijd de focus van Europese beleidsdiscussies. Chronische pijn daarentegen wordt over het hoofd gezien, ondanks het feit dat het een van de meest voorkomende klachten is die artsen in de praktijk ondervinden. Een op de vijf volwassenen heeft chronische pijn, dit zijn ongeveer 75 miljoen mensen in Europa. Chronische pijn vormt een aanzienlijke last voor zowel het individu als de samenleving als geheel, met inbegrip van onder andere hoge maatschappelijke kosten als gevolg van ziekteverzuim. Desondanks blijft het een ondergeschoven kindje.

Toelichting ondertekening:
U wordt gevraagd om uw gegevens in te vullen. Bij ‘Signature Display’ kunt u aangeven of u de petitie zichtbaar of anoniem wilt tekenen door het vinkje aan of uit te zetten. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en alleen voor deze campagne.
Hartelijk dank voor uw medewerking!